Harry Potter en de vuurbeker

Hey!

Lang geleden dat ik nog een film heb "gereviewed" maar hier gaan we dan met het vierde deel van het vierde deel van de Harry Potter serie.

Synopsis van de film en facepalmdingen

De film begint met een droom die Harry heeft, die zich afspeelt op in Villa Vilijn (lees de boeken mensen daar staat meer info in!). Daar wordt de oude conciƫrge vermoord door Nagini de slag van Voldemort. Hieronder vindt u de openingscene.


Hij wordt dan nat int zweet wakker gemaakt door Hermelien en vertrekt hij met de Weasely's en die van vampier van Twiligt  naar de wereldbeker van Zwerkbal. daar gebeurd er wat drama met de Malfoy's, die hun uitlacht met het feit dat ze bijna helemaal bovenaanzitten. Blijkbaar zijn dit de goedkoopste plaatsen van het stadium dat beschermt wordt door magie zodat er geen dreuzels kunnen binnenkomen. (staat ook in het boek)
Na de match (ik kan maar niet onthouden wie er gewonnen heeft) wordt er gevierd op de camping maar dan wordt de camping aangevallen door dooddoeners, dat is iets wat ik niet begrijp aangezien er een hele horde van het ministerie van magie rondlopen en andere magische dingen die capabel zijn van zichzelf te verdedigen enzo, dus ik begrijp niet echt dat de paniek reactie nog altijd zo sterk is.
vervolgens wordt het teken van Voldemort (dat iedere dooddoener op een van zijn of haar armen heeft getatoeerd.

Het schooljaar begint nadat de aanslag heeft plaatsgevonden, en Harry weer valselijk is beschuldigt van het teken opgeroepen terwijl iedereen heeft gezien dat er net een aanslag heeft plaatsgevonden. en iedereen ook ineens weet dat er dooddoeners in de buurt waren maar harry was de enige  die nog in het tentenkamp was dus hij moet wel de schuldige zijn! Logica is zelfs in de magische wereld ver te zoeken.

Er staat een verrassing te wachten op de studenten op Zweinstein. Er is een toernooi tussen andere scholen en Zweinstein.
En er is ook een nieuwe leerkracht, "Mad eye Moody". Er gebeurd vannalles. En Harry moet meedoen in het toernooi omdat een of andere dooddoener Harry zijn naam in de vuurbeker heeft gedaan en nu zijn er dus 2 "kampioenen" voor zweinstein.

Het toernooi vindt plaats, 1 van de andere mensen die meedoet maakt niet echt veel kans om te winnen dus gaat het tussen de andere 3 personen. Op het einde van de film is het een soort van gelijk spel tussen de 2 kampioenen van Zweinstein en raken de beker aan, maar ze worden geteleporteerd naar het kerkhof van de droom die Harry eerder had en wordt gebruikt  voor een ritueel voor Voldemort terug te brengen.

Video die ik bekeken heb tijdens het uittypen van dit artikel


Reacties

Populaire posts van deze blog