Sanctus door Simon Toyne goude editie (nederlandse editie)

Hey, 

Ik dacht zo even, laten we een gold edition uitbrengen, en ziehier, de gold editie door Sanctus door Simon Toyne. Ik heb ondertussen al deel drie ontvangen en nu is het wachten op deel 2 en op het boek dat ik momenteel aan het lezen ben


 

Sanctus door Simon Toyne (nederlandse review)

Hallo daar,

ik heb dus eindelijk dit boek uitgelezen, en ik moet dus nu wel zeggen dat ik dit artikel moet uittypen omdat ik al reviews heb gedaan over de delen van dit boek.


Verhaallijn
Er is een voorspelling dat een kruis zal vallen en terug zal herrijzen. Zoals alle van deze voorspellingen is dit serieus vaag maar op een dag pleegt een monnik zelfmoord op nogal een kruisachtige manier als je begrijpt wat ik bedoel en valt net buiten de jurisdictie van het klooster waardoor de politie van de stad Ruin in Turkije de zelfmoord moet onderzoeken.
Media belangstelling was er van het begin en het onderzoek leidt tot de ontdekking naar een zus van wie niemand ooit het bestaan van afwist (zelfs de mensen van het klooster, die een grondig onderzoek doen voor iemand binnen wordt genomen). Ze (de zus) gaat zelf op onderzoek en dit leidt haar naar een geheim dat al verborgen is sinds de start van de mensheid.
Ook, alles wat misloopt loopt ook mis in dit boek, de wet van murphy noemen we dat dan.
Mijn mening en andere irritante zaken
Persoonlijk vond ik dit eigenlijk wel een goed boek, maar ik vond het wel redelijk moeilijk om mezelf te binden aan de secundaire personages die in het boek voorkomen. 
Aan het einde van het boek vond ik het wel teleurgesteld wat het of de Sanctus eigenlijk was. Maar dit boek gaf mij wel een goed gevoel dus geef ik dit boek door Simon Toyne een 8,5/10 
Bonus: de auteur van dit boek heeft een website en heeft blijkbaar een trilogie uitgegeven over dit, ik heb ze al besteld bij een lokale boekhandel maar ik ben nog aan het wachten tot ze binnenkomen en omdat ik nog een andere boek aan het lezen ben. 
 

Sactus, reviews over de delen bijeen

Sanctus eerste deel review

Hallo daar,

Het boek dat ik nu aan het lezen ben Sanctus, is opgedeeld in delen, en als jullie nu gedacht hadden dat ik dat niet ging uitmelken hebben jullie verkeerd gedacht :) dus hier ga ik er over praten :)




Verhaallijn
Dus het is vrij simpel en ingewikkeld tegelijk. Dus een monnik pleegt zelfmoord  in een soort van klooster van een ik denk christelijke sekte. Een van de oudste die er is al dan niet dan de oudste. 
Ze beschermen een of ander geheim object. 
Er is ook een bepaalde voorspelling in de vorm van de T de Monnik springt van het het dak van het klooster in de vorm van de T net buiten het domein van het klooster zodat hij kan onderzocht worden door de lokale politie.
Mijn mening en andere irritante zaken
Ik vind of misschien beter gezegd vond dit een goed begin van dit boek. Ik ben in het engels aan het lezen dus eindelijk eens in de originele taal aan het lezen.
Ik vind dat soms eens nodig is dat men in de originele taal leest. 
Review van het tweede deel van Sanctus
Dus ik heb het tweede deel van Sanctus uitgelezen en ik wil het voor jullie even reviewen. Ik moet ook wel even vermelden dat ik nu niet meer aan mijn externe harde schijf kan en dus met het gevolg dat ik even geen films meer kan zien. Ik heb dat bepaald voorwerp thuis laten liggen. Dus als ik nu een film review, moet ik een klein beetje improviseren voor het te kunnen doen, wat de kwaliteit verlaagd. Maar we zijn hier nu niet om over films te praten maar over het tweede deel van Sanctus.
Verhaallijn
Dus, het tweede deel van dit boek draait rondt het onderzoek rond de zelfmoord van de monnik in Ruin. Arkadian, de hoofdinspecteur die deze zaak onderzoekt belt het nummer dat hij gevonden heeft in de darmen van de monnik. Na een paar keer proberen krijgt hij een vrouw aan de lijn, die de zus blijkt te zijn van de eerder genoemde monnik. Iets wat normaal gezien niet kan omdat vooraleer dat je in dit specifiek klooster kan intreden, geen levende familie meer hebben. Zelfs geen neef of nicht in de derde graad. Dit is zodat ze geen emotionele verbintenis meer hebben met de buitenwereld en zich zo beter kunnen concentreren op hun werk binnen het klooster.
De zus is nogal verrast aangezien ze al een achttal jaar niets meer gehoord heeft van haar broer, die al acht jaar vermist was en al dood verklaard was geweest eigenlijk nog in leven was tot een paar uur geleden.
Ze had zich niet moeten verplaatsen maar gaat toch van de verenigde staten van Amerika naar Ruin dat in Turkije ligt.
De moment dat ze aankomt, word ze ontvoerd door mensen van het klooster en wordt ze gered door onbekenden. Ik denk dat het die conspiracy nutters zijn die zo geïnteresseerd zijn in het heiligdom dat in het klooster verborgen gehouden wordt. Dit gebeurd allemaal door iets wat een gewoon auto ongeluk dit deel eindigt natuurlijk ook op een cliffhanger net zoals het vorige deel.
Mijn mening en andere irritante zaken.
Mijn mening over dit deel is dat ik het veel gaver vindt dan het vorige hoofsdstuk omdat ik nu ook al meer van het mysterie afweet.
Ook vindt ik wel dat dat er elementen zijn die meer naar voren hadden moeten komen. We weten bijvoorbeeld nog niet wat de monniken verbergen in het klooster en ik wil dat absoluut weten!

Sanctus Door Simon Toyne, het derde deel

Hallo daar,

Vandaag ga ik zowat praten over het derde deel van het derde deel van sanctus,
maar ik ga wel een beetje afwijken van het normale schrijven van mijn blog artikels en ik ga mijn mening en de verhaallijn wat dooreenschudden en samenstellen.


Het uiteindelijke artikel
Dit deel draait rond Liv Adamsen die in Ruin in het politiekantoor zit voor haar identieke tweelingsbroer komt indentificeren. Ze wordt eerst wat ondervraagt vooraleer ze naar  het lijk mag gaan kijken. 
Dit deel vind ik vooral vertraging van het verhaal omdat het het mysterie rond de Sanctus het geheime object niet begint te onthullen, het lijk van de monnik wordt wel gestolen uit het politie kantoor maar meer gebeurd er niet, ik zit nu al zover in het vierde deel dat ik al niet meer weet of Liv in dit deel ontsnapt is geweest of niet maar ze ontsnapt wel van het politiekantoor en gaan zelf een beetje op onderzoek uit.
De politie is veel te gemakkelijk beet te nemen in dit boek naar mening maar beneden vindt u de 2 videos die ik aan het bekijken was tijdens het schrijven van dit artikel!

Sanctus derde deel tot en met het laatste deel nederlandse review

Hallo daar,

Dus ik heb sanctus uitgelezen, en ik moet de review eigenlijk uittypen maar ik moet dit eigenlijk eerst uittypen en publiceren natuurlijk. Ik presenteer u hier tegen mijn stijl in een artikel die het derde deel tot en met het laatste deel beschrijven.


Verhaallijn.
Dus de zus van de monnik die zelfmoord heeft gepleegd wordt ondervraagt in het politiekantoor, en wordt uiteindelijk geleid naar het lijk van haar broer. Maar dan gaat natuurlijk het brandalarm af en het lijk wordt in de verwarring gestolen door iemand uit het klooster.
Liv Adamsen (de zuster) ontsnapt uit het politiekantoor en gaat zelf op onderzoek uit, haar baas en huis wordt vermoord en in brand gestoken. Maar nu komt het gevecht naar het klooster en buiten het klooster, de mensen in het klooster willen de mensen buiten houden en falen. Uiteindelijk wordt Liv bij het of de sanctus gelegd met het lijk gelegd. en ik vind persoonlijk dat de onthulling eigenlijk iets te plots is en eigenlijk ook een beetje teleurstellend
mijn mening en andere irritante zaken
Ik vind het eigenlijk een boek dat goed leest enzo maar ik had zo het gedacht toen ik het einde las van WAT? DAT IS HET SANCTUS? ALLES IS GEWOON EEN CONSPIRACY?
 

Reacties

Populaire posts van deze blog