The 6th day gold edition!

Hallo!

hier ben ik met de gold editie van mijn artikels van the 6th day! zoals met de voorgaande artikels die gold edities zijn is het gewoon het samen gestelde van de voorgaande editie!. Dit is met het gedacht dat het misschien iets gemakkelijker leest!


Deel 1

Bespreking

Ik heb een zware film uitgekozen om te bespreken. Ik wist niet waarover hij ging voordat ik hem gezien heb. Gewoon omdat het kan en ik een hele boel films heb opgeslagen staan ergens en toch ergens moet beginnen met te kijken ernaar. 

De film opent met een hele boel tekst en daarna gaan we naar een american football match. Tot de moment dat een speler zijn nek breekt. Daarna gaan we over naar een ochtend ritueel van een famillie, technologie van deze wereld staat blijkbaar al een stuk verder dan in de echte wereld en is realistisch voor echt te worden. als in zelfrijdende auto's koelkasten die bestellingen kunnen plaatsen etc.

Arnold zijn personage, is nogal gekant tegen clonen dus krijgen we wat expositie over die mening via een soort van skype oproep met zijn vrouw. Daarna gaat het gesprek nog door met de collega en klanten.

Wanneer ze een groep toeristen hebben afgezet in de bergen komt er een of andere gast aan die een contract bij hebben, blijkbaar is er nu in deze tijdlijn een vrouwelijke president in de USA, Arno zijn personage gaat toch naar Repet en zijn partner neemt de mannelijke klant over voor een klein transport naar de bergen. Met een beetje zelfstoef verstopt onder bestoeffing vertrekken ze en er worden schoten gelost. 

Betalen kan blijkbaar nu ook via vingertoppen aan een scherm  aan te raken. Dan gaat Arnold zijn personage in de winkel van Repet en zijn catchphrase Ill be back duikt ook op.

Arno komt thuis en ontdekt dat zijn hond er nog is, hij kijkt verward rond en kijkt binnen en wat blijkt? Hij is al binnen, er komen 2 vreemde mensen aan die Arno willen meenemen maar hij ontsnapt Arnostyle!
Wat volgt is een wilde achtervolging met wat expositie over de film titel enzovoort.
Hij belandt met auto enal in een ravijn en ontsnapt terug Arnostyle. 

Blijkbaar is er een hele hoop protest tegen klonen, tegelijkertijd wordt er een goede pro mening opgevoerd voor klonen. Ik kan zeggen dat de manier waarop dat opgevoerd wordt  dat ik daar in principe mee akkoord ga. 
Natuurlijk wordt er een white collar feestje gehouden (lees als high class receptie) een hele hoop dingen worden besproken, een soort van Steve Jobs maar dan voor de kloonindustrie bespreekt illegale dingen met een of andere rijke persoon

Arno zoekt hulp bij officiƫle instanties maar ze willen hem niet geloven vanwege de illegaliteit van menselijke klonen.
De vreemde mensen die op kwamen dagen op het verjaardagsfeestje waren blijkbaar ook geen mensen van de overheid maar van het bedrijf dat Arno heeft gekloond. Tegelijkertijd probeert Arno nog te ontsnappen uit zijn politiecel dat eigenlijk een soort van wachtruimte is met televisie toestellen enal.

De moment dat Arno weet te ontsnappen uit het bureel van de politie is alles nog in rep en roer is. Arnold gaat naar zijn partner in crime in zijn bedrijf, er wordt aangegeven dat hij bij de slechterikken hoort maar ben daar niet echt zeker van.

De film gaat verder gevuld met actie scenes enzovoort, tot er een plotse twist komt dat nogal aan de matrix doet denken in mijn ogen. Namelijk die ene scne met de architect dat Neo in die ruimte komt met al die televisieschermen en die oudere man (die eigenlijk een computerprogramma is maar de vorm heeft aangenomen van een mens) en daar doet hij een akelige ontdekking.

Voor de duidelijkheid, ik noem steeds Arno, in de film noemt hij Adam. Ik noem hem Arno omdat het eigenlijk Arnold Schwarzenegger.

Een artikel over de aangekaarte morele dingen komt later nog wel!

Deel 2

De film zelf gaat over klonen en de dingen die ik denk wel  er met mee komen. Het grote publiek wordt doelbewust in het donker gelaten over hoe ver  de kloon technologie werkelijk staat. De mensen denken nog steeds in dit universum dat de kloon technologie nog in zijn kinderschoenen staat en mensen nog niet kunnen gekloond worden omdat hersenen klonen te moeilijk is. In werkelijkheid kunnen mensen wel gekloond worden waar het plot helemaal eigenlijk rond draait, kijk maar naar het einde.

Persoonlijk, vind ik dat klonen van menselijke "onderdelen" voor medische doeleinde moet kunnen en eigenlijk toegelaten moet worden. Ik maak me echter wel zorgen over de niet zo vredevolle mogelijke doeleinde van menselijk klonen namelijk deze klonen kunnen gebruikt worden om soldaten te maken (zoals in Star Wars) en gebruikt worden voor dus ja ... oorlog.

Voor de vredevolle doeleinde, nieuwe organen maken uit bijna niets bijvoorbeeld moet zeker kunnen aangezien mensen die organen nodig hebben hier van kunnen "profiteren" aangezien wacht lijsten drastisch kunnen verminderd worden. Waarom verminderd? Omdat het niet met een vinger knip kan gecreĆ«erd worden, of dat denk ik toch. Dit kan ik alleen maar vermoeden natuurlijk omdat het enige  voorbeeld dat ik kan herinneren is het schaap Dolly.

Op de vraag, of klonen wel mensen zijn kan ik niet echt op antwoorden. Of dat wil ik toch laten overkomen, echter  ik denk wel dat het mensen zijn omdat het alles heeft dat een mens heeft, als de kloon ook een bewustzijn heeft tenminste. Dan zijn het mensen naar mijn mening.

Dit is zowat alles dat ik kan zeggen over de morele dingen die aangekaart worden in deze film

Reacties

Populaire posts van deze blog