Predestination (2014) lange versie met veel spoilers

Hey ho

Dit is het artikel gaat over Predestination.  Dit beloofd om een zwaar artikel te worden aangezien er blijkbaar tijdreizen mee gemoeid gaat. En ja ik ben dit weer aan het uittypen terwijl ik de film aan het bekijken en, ik denk dat dit gewoon effectiever is dan een film kijken en dan pas een artikel uittypen


Verhaallijn

De film opent met een aanslag van de fizzle bomber op een onbekende locatie en het hoofdpersonage van de film probeert hem tegen te houden. en raakt zwaar verbrand en krijgt verzorging in een ziekenhuis.

We schakelen over naar een bar en het hoofdpersonage werkt nu in een bar en krijgt een rare klant over de vloer, na een tijd van wat betekenisloze gesprekken begint deze klant, haar ookal denkt de barman dat ze een man is haar levensverhaal te vertellen tegen de barman.

Er komt boven dat ze een vondeling is en haar karakter is nogal eigenaardig, ze vecht ze heeft goede punten op school. Na een bepaalde leeftijd wordt ze gecruteerd in een soort van bedrijf dat ruimtevaarten organiseert.

Wat volgt is een trainingsmontage van de jongevrouw in het ruimtevaartbedrijf. Een van de dokters komt af met een of ander rapport  en ze wordt hiervoor gediskwalificeerd maar ze wordt wijsgemaakt dat het is voor een gevecht dat eerder gebeurde. Ze wordt nu een soort van huishoudster in een familie en gaat terug naar school tot ze een man ontmoet een man en wordt verliefd.
Ze wordt achtergelaten door eerder gezegde man, en krijgt een verassing de man die haar heeft beloofd voor terug te komen verrast haar en komt haar bezoeken bij haar nieuw werk of thuis. Hij blijkt een "goverment agent" te zijn. Ze blijkt zwanger en moet wachten tot ze bevallen is, natuurlijk wordt  het wat versnelt. en ze bevalt van een baby meisje.

Na de bevalling wordt haar het nieuws haar medegedeeld dat eigenlijk al in het rapport stond. Ze is blijkbaar een hermafrodiet met een baarmoeder goed genoeg ontwikkeld voor een zwangerschap te kunnen veroorzaken. Maar door dat ze veel te veel bloed heeft verloren moet ze veranderen naar een man. 

Haar baby wordt door een onbekende man ontvoerd en die man heeft geen sporen nagelaten zelfs niet genoeg gezien door getuigen. Ze heeft moeilijkheden met te aanvaarden dat ze een man is, maar komt er boven op en gaat verder met haar leven. 

Ik zou eigenlijk moeten stoppen met hem haar te noemen aangezien het nu een man is, hij kan zelfs sperma aanmaken enzo.Hij heeft twijfels over zichzelf en wilt terug naar spacecorp. Maar hij wordt daar niet meer aangenomen vanwege zijn conditie.

De barman begint vragen te stellen aan de verhaal vertellende persoon. Maar dat maakt niet echt zoveel uit. Hij gaat verder met zijn job zoektocht. en nu komt hij uit met hoe hij een copywriter is.

Het verhaal loopt nu eigenlijk ten einde , dat verteld werd door de klant en nu neemt de barman het eigenlijk over, hij blijk een recruiter te zijn voor dat spacecorp gedoe en blijkt in het bezit te zijn van een tijdmachine en ze gaan allebei naar het verleden.

Een hele boel expositie gebeurd nu vooraleer John/Jane op missie kan gestuurd worden. Nu begint John vragen te stellen aan de Barman en dan gaat hij op missie uit nu John een doel heeft om voor te leven.

Er beginnen dingen duidelijk te worden, maar te veel spoilers voor 1 artikel! De barman gaat achter de fizzle bomber aan komt natuurlijk in de problemen en vecht met hem enzo. Door het tijdreizen zien we het stuk  dat we in het heet de opening ook al hebben gezien alleen het einde, en hoe de Barman eigenlijk de verbrande helpt

De film gaat verder met het ontrafelen van het vertelde verhaal in de bar.
In het volgende artikel ga ik een kortere beschrijving geven, er is een gedachte net in mij opgekomen dat ik deze artikels eigenlijk zou moeten omdraaien. Maar voor nog even ga ik het doen zoals het is.

Reacties

Populaire posts van deze blog