Harry Potter 1-4

Hey mensen
Ik zit ondertussen in de helft van de serie over de tovenaar leerling, Harry potter dus ik post nu   een combinatie van de eerste vier artikels!
De eerste review gaat natuurlijk over een film uit mijn jeugd Harry Potter en de steen der wijzen (originele titel: Harry Potter and the philosper's stone) uitgekomen in 2001, voelen jullie jezelf al oud?
Voor de mensen die de trailer nog niet hebben gezien in die vijftienjaar heb ik ze hier onder bijgesloten.

Verhaallijn

Dus voor de mensen die het nog niet weten, harry potter begint eigenlijk bij het verslaan van Lord Voldemort, of beter gezegd het verdwijnen van hem. Harry hemzelf, wordt ten vondeling gelegd bij zijn nonkel en tante. Hij werd hier niet echt goed behandeld. Gelukkig geen geweldaden tegenover hem maar hij werd wel verwaarloost, en zijn neefje is natuurlijk de favoriet. 
Hargrid, komt Harry dan halen omdat de nonkel en tante omdat zijn brief niet tegoei aankomt (als je snapt wat ik bedoel). en ontvoerd hem (kind off) gaat met hem shoppen en Harry vertrekt dan naar zweinstein. (I kinda guess nobody talked to Harry about stranger danger) 

Harry maakt nieuwe vrienden op de trein. en wordt tegoei geintroduceerd op zijn nieuwe school. Hj wordt de nieuwe regels uitgelegd maar 2 keer raden wie die regels aan zijn laarzen lapt en daar nog voor wordt beloond ook nog?

Diegene die niet Harry Potter raadde moet dringend zijn hoofd eens laten nakijken. 
En zo wordt Harry de held van het verhaal.en was iedereen blij! Behalve Harry natuurlijk, na een tijd moet hij (lees als, het einde van het schooljaar) terug naar zijn nonkel en tante.

mijn mening en andere irritante zaken

En we zijn aan de sectie gekomen waar ik mijn mening geef en andere irritante dingen over de film.
persoonlijk, vindt ik het geen slechte film. Alleen vindt ik het allemaal redelijk toevallig dat vannalles gebeurd die te maken hebben met de link tussen Harry en hij die niet genoemd mag worden.En er wordt veel te weinig uitgelegd naar mijn mening.

Nog iets irritante dingen, het perron waar dat de trein vertrekt is 9 en drie vierde. Als hun maatschappij zo geheim is waarom hebben ze hun vertrekplaats dan in het drukste treinstation van Londen? U kan mij niet wijsmaken dat niemand dat nooit gezien heeft, dat er opeens een hele meute kinderen opeens door een muur wandeld en niet geloofde dat het een optische illusie was! Als dat in de echte wereld was, zou dit allang op youtube hebben gestaan!

Ik heb echter niets op te merken op het acteer talent van de kinderen, je moet het maar eens doen om zo'n prestatie af te leveren op zo'n jonge leeftijd! 

grappige relevante youtube video's


Harry Potter en de Geheime Kamer
hallo daar!

Deze keer, ga ik wat schrijven over, Harry potter en de geheime kamer. Ja ik ben de serie van die films aan het afmaken gewoon omdat het kan.
Ik heb enige tijd geleden de extended versie van deze film gezien. En ik moet zeggen dat er wel wat verschil zit tussen de standaard versie en de uitgebreide versie

De trailer vindt u allen onder deze zin.
 
Verhaallijn
Dus erm, de lijn van het verhaal gaat ongeveer hetzelfde als de vorige film. We worden voorgesteld aan een hele hoop nieuwe dingen in deze film. Naast nieuwe personages natuurlijk.
Een van de meest interessante dingen die nieuw zijn in deze film is een nieuwe vorm van magische transportatie namelijk flu powder. Natuurlijk gaat er van de start, dingen mis.

Nadat Dobby de huiself, Harry probeert te stoppen om naar Zweinstein te gaan door met een taart te smijten op het chiue bezoek zodat Harry zijn nonkel een soort van hek voor harry zijn nieuwe kamer hangt.
Natuurlijk wordt hij door ron gered met een vliegende auto (magie) en komt hij voor de eerste keer bij de Wemels thuis

Door een nieuw geïntroduceerd trucje komt Harry terecht in de "criminele" versie van de weg is weg terecht en heeft een klein beetje moeilijkheden met de weg terug te vinden naar de normale versie van de tovenaarsversie van de Meir.
Wat ik vooral raar vind is dat in deze wereld men volwassen wordt op 17 jaar en men mag ook geen magie gebruiken tot dan zonder in contact te komen met een soort van jeugdrechtbank. En dit is niet de eerste en laatste keer dat dit gebeurd
De moment dat hij terug op de meir ik bedoel de weg is weg terechtkomt komt hij Hermelien bezig (die al wat knapper is dan dan in de vorige film, maar nog niet oud genoeg om echt knap te zijn)  en repareert Harry zijn bril voor de 2de keer.
We gaan dan maar rap verder naar een of andere boekenwinkel waar hun toekomstige leerkracht voor verweer tegen de zwarte kunsten tegenkomen.
Dit is zowat George Clooney voor de heksen. Ze liggen er allemaal zo hard in zwijm met hem, als hij met hemzelf. Die paljas die geeft zijn hele boekenreeks aan Harry van de verniet.

Een hele hoop misverstanden gebeuren, deze eerder vernoemde misverstanden kosten Harry bijna het leven (guess who survives?) en hij beland op deze manier in de geheime kamer door middel van het in begin van de film verkregen met de pappa van Draco Malfidus, dit is ook de eerste keer dat dit personage wordt geintroduceerd in deze filmseries.
In de volgende films wordt duidelijk dat Draco eigenlijk een pappa's kindje is. Maar dit is naast een punt. Harry potter, neemt de pappa van Draco in de maling door zijn huiself te bevrijden van in het begin van de film. 

Mijn excuses voor de slordige opstelling van het artikel maar het moest nu even snel snel afgewerkt worden terwijl ik mijn stijl probeer te vinden in het artikel schrijven.

Mijn mening en andere irritante zaken
Mijn mening over deze film is dat deze film redelijk goed is, het acteren van de kinderen is verbeterd. De kwaliteit van de film is ookal een pak verbeterd vind ik tegenover de vorige film die truc die Harry gebruikt voor Dobby te evrijden omdat het moreel correct is vind ik eigenlijk veel te simpel is in mijn ogen.
Verder kijkplezier




 Harry Potter en de gevangene van Azkaban
Hallo daar!

Dit is de derde film in deze serie van de leerling tovenaar. In deze film ontdekt hij vannalles over het verleden van zijn vermoorde ouders. Ook ontdekt de groep dat Ron zijn rat geen rat is maar een persoon.
Verhaallijn
De film begint zoals gewoonlijk, Harry spendeert zijn zomer bij zijn nonkel en tante. Hij ontvangt samen met zijn neef en tante en nonkel een andere tante. Die begint direct op de kap van Harry te zitten totdat hij het moe wordt. Hij blaast haar op, dat wilt niet zeggen dat ze is geëxplodeerd maar dat ze opgeblaast werd zoals een ballon wordt opgeblazen.

Daarna loopt hij weg. en hij wordt opgehaald door een soort van bus alleen bedoeld voor tovenaars. Hij wordt afgezet op de wegisweg in de leaky couldron. ontmoet daar de minister van tovenarij in hoogsteigenpersoon. Hij krijgt daar de garantie dat hij niet naar Azkaban moet of buiten gesmeten wordt bij Zweinstein. 

Hij ontmoet daar Hermelien en Ron terug. Een hele uitleg over de nieuwe "ruzie" tussen die twee over hun huisdieren die de hele film doorgezet wordt en over Ron zijn vakantie in Egypte, die zijn famillie gewonnen had via de tovenaarsgazet. 
hierop volgt een preek van meneer weasely over hoe hij de recent ontsnapte (gevangene van Azkaban) sirius black niet mag uitlokken en ook niet mag spreken aangezien op dit punt van het verhaal nog gedacht wordt dat hij Harry zijn ouders heeft verraden heeft aan hij die niet genoemd mag worden.

Een redelijk gewoon schooljaar volgt. In deze wereld wilt dat zeggen dat er vanalles gebeurd. in deze film is dat de bewakers van Azkaban Harry zitten lastig te vallen. Een weerwolf is de nieuwe leerkracht voor defense against the dark arts. 

Hij ontmoet Sirius dus eigenlijk wel na een hele boel van wat de Engelsen en Amerikanen  "teen angst" noemen. En ik had eigenlijk niets anders gedacht. hijt ontdekt daar samen met de weerwolf leerkracht de waarheid achter wat er met dat onnozel verraad gebeurd is. 

Ook gaan ze terug in de tijd via een object dat nooit meer gebruikt gaat worden in heel de serie en corrigeren ze een heleboel van wat er tijdens de film is gebeurd en ze leefden nog lang en gelukkig. Tot het volgende schooljaar.

Muziek dat ik naar geluisterd heb tijdens het uittypen.


Harry potter en de vuurbeker
Hey!

Lang geleden dat ik nog een film heb "gereviewed" maar hier gaan we dan met het vierde deel van het vierde deel van de Harry Potter serie.

Synopsis van de film en facepalmdingen 


De film begint met een droom die Harry heeft, die zich afspeelt op in Villa Vilijn (lees de boeken mensen daar staat meer info in!). Daar wordt de oude conciërge vermoord door Nagini de slag van Voldemort. Hieronder vindt u de openingscene.


Hij wordt dan nat int zweet wakker gemaakt door Hermelien en vertrekt hij met de Weasely's en die van vampier van Twiligt  naar de wereldbeker van Zwerkbal. daar gebeurd er wat drama met de Malfoy's, die hun uitlacht met het feit dat ze bijna helemaal bovenaanzitten. Blijkbaar zijn dit de goedkoopste plaatsen van het stadium dat beschermt wordt door magie zodat er geen dreuzels kunnen binnenkomen. (staat ook in het boek)
Na de match (ik kan maar niet onthouden wie er gewonnen heeft) wordt er gevierd op de camping maar dan wordt de camping aangevallen door dooddoeners, dat is iets wat ik niet begrijp aangezien er een hele horde van het ministerie van magie rondlopen en andere magische dingen die capabel zijn van zichzelf te verdedigen enzo, dus ik begrijp niet echt dat de paniek reactie nog altijd zo sterk is.
vervolgens wordt het teken van Voldemort (dat iedere dooddoener op een van zijn of haar armen heeft getatoeerd.

Het schooljaar begint nadat de aanslag heeft plaatsgevonden, en Harry weer valselijk is beschuldigt van het teken opgeroepen terwijl iedereen heeft gezien dat er net een aanslag heeft plaatsgevonden. en iedereen ook ineens weet dat er dooddoeners in de buurt waren maar harry was de enige  die nog in het tentenkamp was dus hij moet wel de schuldige zijn! Logica is zelfs in de magische wereld ver te zoeken.

Er staat een verrassing te wachten op de studenten op Zweinstein. Er is een toernooi tussen andere scholen en Zweinstein.
En er is ook een nieuwe leerkracht, "Mad eye Moody". Er gebeurd vannalles. En Harry moet meedoen in het toernooi omdat een of andere dooddoener Harry zijn naam in de vuurbeker heeft gedaan en nu zijn er dus 2 "kampioenen" voor zweinstein.

Het toernooi vindt plaats, 1 van de andere mensen die meedoet maakt niet echt veel kans om te winnen dus gaat het tussen de andere 3 personen. Op het einde van de film is het een soort van gelijk spel tussen de 2 kampioenen van Zweinstein en raken de beker aan, maar ze worden geteleporteerd naar het kerkhof van de droom die Harry eerder had en wordt gebruikt  voor een ritueel voor Voldemort terug te brengen.

Video die ik bekeken heb tijdens het uittypen van dit artikel


Reacties

Populaire posts van deze blog