Deliver us From Evil (2014) Filmbespreking, gold edition

Hallo daar, 

Dit is de gold edition van Deliver Us from evil. Straks komt er nieuwe content.

Deel 1
Hallo daar!

nog maar eens een filmbespreking en deze keer is het Deliver Us from Evil uit 2014.
Ik schrijf dit artikel terwijl ik de film aan het bekijken ben dus als er fouten tussen staan over het plot of niet tegoei geschreven is ligt het daar aan!
En natuurlijk als u geen spoilers wilt moet je dit artikel niet lezen! later komt een korte beschrijving

Synopsis
beschrijving
en verhaallijn

De film opent met een charge in Irak totdat de soldaten iets vinden in een kelder of een grot. Er gebeuren rare dingen hier op deze plaats en de film schakelt over naar 2 politie agenten op patroulle met wat gepraat totdat een van de 2 een oproep krijgt  voor huiselijk geweld. 

Ze beantwoorden de oproep en komen ter plaatsen bij een persoon die in de USMC heeft gezeten (waarschijnlijk een van de soldaten die we in de openingsscene hebben gezien) De soldaat word opgepakt omdat hij zijn vrouw overduidelijk heeft geslagen (vers bloed, niemand anders buiten hen 2 en hun kind in het huis/appartement).

Een sportende jongeman is het volgende dat we te zien krijgen, die voor de een of andere reden naar een bar gaat en daar een jongedame ontmoet. (someone's getting lucky tonight!). Dat veranderd nadat de scene veranderd naar de bronx zoo dat er een kind in een dierenruimte is gesmeten en de elektriciteit van de zoo is gevallen. Neem wel notie van het "feit" dat de mamma van het kind verdwenen is tussen al het volk en dat ze haar nu niet meer kunnen vinden.

De zoektocht naar de moeder, gaat verder in de zoo omdat de ter plaatse gekomen politieagenten denken dat ze nog in het park zit wat ook zo lijkt te zijn na een paar goedkope Jump scares. De vrouw lijkt mentaal zwaar onstabiel. Dan merken ze een schilder op die het leeuwen verblijf aan het schilderen is, hij vlucht een beetje en de detective komt terecht tussen de leeuwen.

Na dit komen we terecht bij emotionele bullshit, een voetbalmatch voor te laten zien dat deze detective een persoonlijk verhaal heeft en een famillie zodat we een connectie hebben met hem. Na dit moment van binding, gaat over in een soort van overplaatsing van die mentaal onstabiele vrouw na een of andere faith healer. 

Nu zijn we in het territorium van de toevalligheden. De detective die we al een tijd aan het volgen zijn, hoort zijn collega's praten over een oproep die ze hebben gehad over een oudere dame die een vreemde geluiden en verplaatsingen in de kelder had. Hij pakt de oproep over, en komt met zijn partner in crime ter plaatsen.

De mensen die daar wonen, zijn van het voormalige oostblok, die altijd in de living slapen vanwege oorlog enzo, ze worden rondgeleid in het huis en komen in eerst in een kamer waar heilige kandelaars niet blijven branden als volgt gaan ze naar de kelder waar de mensen denken waar al het kwaad vandaan komt. 

Echter zien ze op het eerste zicht niet echt iets, hier en daar een goedkope jumpscare! Dan vindt het hoofdpersonage van deze film het lijk van een schilder die aan de staat van het lijk gezien op zen minst maanden geleden de kelder heeft geschilderd. Aangezien er een hele hoop vliegen uit het lijk komen gevlogen. De straat waar het huis zich in bevindt staat even in rep en roer, de bowoners worden daar ook, natuurlijk, ondervraagt voor connecties te vinden. 

Het onderzoek loopt verder, de detective heeft contact met de faith healer van eerder. Hij beweerd dat de detective nog nooit echt kwaad heeft gezien nadat hij gezegd heeft dat alles dat hij ooit gezien heeft verklaard kan worden door "de aard van het beestje" 
Ze bekijken foto's en filmpjes van de voorvallen. 

We zien dat ons hoofdpersonage er onderdoor aan het gaan is van alles dat hij de laatste tijd onder ogen moet komen, huiselijk geweld, kindermoord, dode babies,... Hij gaat verder naar het huis van de vrouw die gemolesteerd is. Blijkbaar was de dode schilder van eerder een ex collega van in de mariniers. Ze hebben blijkbaar zijn kantoor ook geschilderd. 
De ex marinier had blijkbaar de zelfde manier van doen als de mentaal gestoorde vrouw.
Onze onderzoeker vindt gelijkaardige dingen getekend op de muren van dat kantoortje als in het huis van de oost europeanen. Hij doet de verf af van de muur in eerder vernoemt kantoor en zo ontdekt hij een hele boel letters, die eerder doen denken aan een middeleeuws manuscript. De vrouw zei dat de ex marinier verdwenen was, maar toch duikt hij op als een goedkope jumpscare in het huis als het eenmaal donker is geworden. 

Het onderzoek gaat zo verder, gefocussed op de ex marinier die in de grot iets is tegengekomen, we zien ook meer en meer van wat er in die grot is gebeurd.
De ex marinier wordt onderworpen aan een succesvolle duivels uitdrijving en ons hoofdpersonage wordt succesvol bekeerd naar het christendom. 
Daarna wordt hij, en zijn dochter gedoopt door father Mendoza en werkt hij nogaltijd samen met hem en niet met de New Yorkse politie. 

Mijn excuses dit artikel is een beetje uit de hand gelopen. Binnenkort schrijf ik nog een artikel dat niet echt alles gaat verklappen enzo!!

Deel 2

Hallo daar,

Gisteren heb ik een artikel gepubliceerd dat ik geschreven heb tijdens het bekijken van Deliver us from Evil. Dit is echter uit de hand gelopen en is het bijna het hele verhaal geworden dus ga ik hier nu een kleinere versie van uittypen.
Hieronder vindt je de link naar dat artikel moest je het willen lezen;

Verhaallijn.

Tijdens de oorlog in Irak vind een groep soldaten iets verschrikkelijk in een grot. Ze komen allemaal terug naar huis in de Verenigde staten. Hier breekt de hel los en een paar detectieveen wordt op de zaak gezet, eigenlijk nemen ze de zaak zelf aan aangezien niemand hen zegt dat ze op de zaak wordt gezet.
er gebeuren in een keer rare dingen en er vinden rare ontdekkingen plaats. Een moeder smijt haar kind dood door hem in een dierenhoek te smijten. De moeder lijkt mentaal onstabiel maar tegelijk ook bezeten door de duivel. 
De detective wilt eerst niet weten van de echte oorzaak van   de dingen die aan het gebeuren zijn. Maar moet uiteindelijk toch toegeven aan de persoon die de echte oorzaak van de dingen die aan het gebeuren zijn.

Mijn mening en andere irritante dingen

Ik vind normaal gezien die paranormale films waar geloof in voor komt en bezetting van de duivel enzo zoals in constantine maar dit is gewoon horror en daar hou ik niet zo veel van.

Maar genoeg afgebroken daarover! Ik vond het verhaal achter de film wel goed echter horror is niet echt mijn ding zoals ik eerder al had gezegd, ik lees liever horror dan dat ik het zie in een verfilming

Reacties

Populaire posts van deze blog