Onderhuids review Door Nicci French

Hallo daar,

Dit is een complete review over het boek dat ik nu ondertussen ver genoeg heb gelezen voor een review te schrijven zonder het einde te verklappen aan jullie, mijn geliefde publiek. Ondertussen heb ik al genoeg over dit boek geschreven zonder dat er nu nog een soort van introductie nodig is.
Dus hier gaan we dan neem ik aan!


Synopsis en beschrijving

Dit boek is geschreven door Nicci French, een schrijvers koppel dat al een hele bibliotheek bijeengeschreven. Dat zonder overdrijven! 
Ik heb dit boek tweedehands gekocht in een winkel dat boeken per kilo verkoopt, een lot (voor boeken) dat veel beter is dan wat er normaal gebeurd met de overstock van boeken. Hier kun je 1 kilo tweede hands boeken kopen voor 50 cent per kilo (Daarmee dat ik redelijk goedkoop een blog kan beginnen over literatuur! en tegelijkertijd ook mijn cultuur wat kan bijschaven, twee vliegen in een klap zou ik zeggen!) 
Genoeg gezever over hoe ik het boek heb aangekocht, nu ga ik over naar de verhaallijn!
Onderhuids, is opgedeeld in drie delen zijn genoemd naar de vrouwen waar het over gaat. Ookal bindt de vrouwen op gebied persoonlijkheid, job,leeftijd,aantal kinderen,.... Ze zijn gebonden door een klein aantal "gelijkenissen" ze zijn alle drie vrouw (Duh!), ze zijn klein van gestalte en ze wonen allemaal in Noord-Londen. Voor de rest hebben ze niets gemeen. 
Omdat ze ogenschijnlijk bijna niets gemeen hebben ga ik ze stuk voor stuk beschrijven. 

Zoë

Een jongedame, die per ongeluk bekend word nadat ze een overvaller stopt met een watermeloen. Iets zo onnozel dat het bijna grappig wordt. Ze is zelf een kleuterleidster in een kwalitatief slechte school ergens in een achterbuurt van London. Ze begint een nieuw liefdesleven, met Fred terwijl ze ondertussen een hele hoop brieven krijgt van een hele hoop mensen die ze niet kent omdat ze nu aanzien wordt door de lokale maatschappij als een heldin. 

Tussen deze brieven zitten dreigbrieven van een of "den anderen" zot tussen, die zeggen dat ze vermoord door hem gaat worden. Ze wilt wel dat die dreigbrieven gaan stoppen, maar neemt het niet echt serieus (maar dan nog serieuzer dan de lokale politie) tot de moment dat er in een van de kinderen hun huiswerk een tekening staat van een opengesneden lijk, dan neemt zowel zoë als de politie het serieus. Maar de politie neemt het nog altijd niet serieus genoeg.

Jennifer

Vroeger een model van handen, nu een gewone huis vrouw en moeder van 3 kinderen. wordt uit het niets bedreigt door dezelfde persoon. neem notie van het "feit" dat ze rijk getrouwd is.

Ze gaat met tegenzin naar de politie op aanraden van een vriendin. De politie die nog niets wijzer is geworden in hun onderzoek nemen nu wel die brieven serieus neemt posten nu DIRECT bescherming voor de deur van deze dame. Ook direct psychologische bijstand plus wat onderzoek naar haarzelf.
De man van Jennifer, Clive gaat gewoon zijn normale gangetje tot hij op een gegeven moment verdacht wordt en opgepakt.

Verder wordt de relatie tussen Jennifer en haar kinderen verder opgebouwd, 2 van de 3 kinderen komen beter overeen met de nanny die ook meer contact heeft met haar kinderen. Geen goede band met de kinderen heeft zij, zou Yoda zeggen.

Maar het wordt tijdens de ontknoping duidelijk dat de politie nog incompetenter zijn dan dat dit hoofdstuk doet uitschijnen aangezien de dader nog voorbij de politiebewaking raakt met zijn brieven.

Nadia

Dit is het derde en laatste deel van dit boek, eindelijk de ontknoping van het geheel als boek. Normaliter zou men zeggen dat het door de politie komt, maar die zijn zo incompetent dat ze nog niet eens een kop koffie kunnen volschenken in dit boek.

De ontknoping van dit boek komt er door dat Nadia ZELF op onderzoek uit trekt en tot de conclusie komt die haar leven uiteindelijk redt! 




Reacties

Populaire posts van deze blog