Onderhuids gold edition deel 1

Hallo daar,

Dit is de eerste gold edition van Onderhuids door Nicci french Ik moet nog mijn mening geven over dit boek. Voor het een echte review te maken. Echter moet ik nog enkele dingen regelen met famillie etc en een andere blog.


Dit is een complete review over het boek dat ik nu ondertussen ver genoeg heb gelezen voor een review te schrijven zonder het einde te verklappen aan jullie, mijn geliefde publiek. Ondertussen heb ik al genoeg over dit boek geschreven zonder dat er nu nog een soort van introductie nodig is.
Dus hier gaan we dan neem ik aan!



Synopsis en beschrijving
Dit boek is geschreven door Nicci French, een schrijvers koppel dat al een hele bibliotheek bijeengeschreven. Dat zonder overdrijven! 
Ik heb dit boek tweedehands gekocht in een winkel dat boeken per kilo verkoopt, een lot (voor boeken) dat veel beter is dan wat er normaal gebeurd met de overstock van boeken. Hier kun je 1 kilo tweede hands boeken kopen voor 50 cent per kilo (Daarmee dat ik redelijk goedkoop een blog kan beginnen over literatuur! en tegelijkertijd ook mijn cultuur wat kan bijschaven, twee vliegen in een klap zou ik zeggen!) 
Genoeg gezever over hoe ik het boek heb aangekocht, nu ga ik over naar de verhaallijn!
Onderhuids, is opgedeeld in drie delen zijn genoemd naar de vrouwen waar het over gaat. Ookal bindt de vrouwen op gebied persoonlijkheid, job,leeftijd,aantal kinderen,.... Ze zijn gebonden door een klein aantal "gelijkenissen" ze zijn alle drie vrouw (Duh!), ze zijn klein van gestalte en ze wonen allemaal in Noord-Londen. Voor de rest hebben ze niets gemeen. 
Omdat ze ogenschijnlijk bijna niets gemeen hebben ga ik ze stuk voor stuk beschrijven. 
Zoë
Een jongedame, die per ongeluk bekend word nadat ze een overvaller stopt met een watermeloen. Iets zo onnozel dat het bijna grappig wordt. Ze is zelf een kleuterleidster in een kwalitatief slechte school ergens in een achterbuurt van London. Ze begint een nieuw liefdesleven, met Fred terwijl ze ondertussen een hele hoop brieven krijgt van een hele hoop mensen die ze niet kent omdat ze nu aanzien wordt door de lokale maatschappij als een heldin. 
Tussen deze brieven zitten dreigbrieven van een of "den anderen" zot tussen, die zeggen dat ze vermoord door hem gaat worden. Ze wilt wel dat die dreigbrieven gaan stoppen, maar neemt het niet echt serieus (maar dan nog serieuzer dan de lokale politie) tot de moment dat er in een van de kinderen hun huiswerk een tekening staat van een opengesneden lijk, dan neemt zowel zoë als de politie het serieus. Maar de politie neemt het nog altijd niet serieus genoeg.
Jennifer
Vroeger een model van handen, nu een gewone huis vrouw en moeder van 3 kinderen. wordt uit het niets bedreigt door dezelfde persoon. neem notie van het "feit" dat ze rijk getrouwd is.

Ze gaat met tegenzin naar de politie op aanraden van een vriendin. De politie die nog niets wijzer is geworden in hun onderzoek nemen nu wel die brieven serieus neemt posten nu DIRECT bescherming voor de deur van deze dame. Ook direct psychologische bijstand plus wat onderzoek naar haarzelf.
De man van Jennifer, Clive gaat gewoon zijn normale gangetje tot hij op een gegeven moment verdacht wordt en opgepakt.

Verder wordt de relatie tussen Jennifer en haar kinderen verder opgebouwd, 2 van de 3 kinderen komen beter overeen met de nanny die ook meer contact heeft met haar kinderen. Geen goede band met de kinderen heeft zij, zou Yoda zeggen.

Maar het wordt tijdens de ontknoping duidelijk dat de politie nog incompetenter zijn dan dat dit hoofdstuk doet uitschijnen aangezien de dader nog voorbij de politiebewaking raakt met zijn brieven.

Nadia
Dit is het derde en laatste deel van dit boek, eindelijk de ontknoping van het geheel als boek. Normaliter zou men zeggen dat het door de politie komt, maar die zijn zo incompetent dat ze nog niet eens een kop koffie kunnen volschenken in dit boek.
De ontknoping van dit boek komt er door dat Nadia ZELF op onderzoek uit trekt en tot de conclusie komt die haar leven uiteindelijk redt! 

Dit is deel 1,2 en 3van van onderhuids gecombineerd natuurlijk,dit is omdat het artikel over het complete boek eraan komt. Geen zorgen maken hierover, dit gaat wel beter worden dan wat het eigenlijk nu is.


Ik ben een "nieuw" boek aan het lezen, nieuw als in dat ik net begonnen ben. Dit boel is geschreven door Nicci French. Dit is in drie delen opgesplitst en ik ga in drie delen opsplitsen aangezien dit ook een soort van mysterie is. voor elk deel ga ik een artikel schrijven.
Dit is het artikel van het eerste deel.


Zoë
Het eerste deel van het boek gaat over de eerste van de drie vrouwen genaamd Zoë. Kleindochter van een Armeense immigrant in Groot Britannië.Zelf is ze een jongedame die kleuterleidster is geworden en haar leven probeert uit te bouwen. Wanneer zij een lokale beroemdheid wordt door een overvaller te stoppen door middel van een meloen ontvangt ze een hele boel brieven van bewonderaars. 
Door deze brieven krijgt ze een ongewenste bewonderaar. Een of andere psychopaat die haar wilt hebben. Hij bedreigt haar op en manier dat niet zo hard binnen de norm valt kwestie van bedreigingen. In plaats van in haar te zijn wilt hij, in haar kijken als je begrijpt wat ik bedoel. Ze gaat naar de politie maar ze wordt daar niet serieus genomen. Omdat ze een lokale beroemdheid is en dat blijkbaar de normaalste zaak van de wereld is dat beroemdheden (ookal zijn ze kleine beroemdheden zijn) bedreigd worden. Dat is natuurlijk niet normaal, in mijn mening.

Dit deel volgt Jennifer, een vrouw van een of andere rijke advocaat die de hele dag niets anders te doen heeft dan haar nieuw huis in te richten, ze heeft wel drie kinderen maar die worden grotendeels opgevoed door de nanny.
Ze heeft een kind dat aan toneel doet, een zelf gekozen bijnaam heeft en ze heeft twijfels of haar zoon homosexueel is. Hoe de zoon in het boek beschreven wordt, heb ik ook wel mijn "twijfels" aangezien de gekozen bijnaam nogal verwijfd is en hij nogal "blijterig" doet als hij zijn vrienden moet verlaten voor een tijd.
De andere kinderen worden niet zo in detail beschreven, maar een andere kleine haat haar. Waarschijnlijk gewoon kinderpraat of opgestookt door de Nanny.

Maat dat is wat offtopic, op de moment dat ze brieven begint te ontvangen komt het team van de politie bij haar, maar zijzelf begrijpt niet goed waarom. Blijkbaar is Zoe van het vorige deel vermoord, niet ontvoerd zoals ik persoonlijk gehoopt had, dat ze gewoon bewusteloos was ofzo maar neen ze was gewoonweg dood.
Haar man, die bijna nooit thuis is, wordt op gepakt op verdenking van moord en bedreigingen enzo. Maar dan wordt er binnengedrongen in "Jenny" haar huis.

Nadia
Zoals ik in de intro al zei, in dit deel van het boek, volgen we Nadia. Een jongedame die een eigen zaak heeft, ook al ziet ze dit niet als een bedrijfje is. ze is met een compangion een clown die kinderfeestjes bezorgt tot ze opeens dreigbrieven ontvangt. Ze gaat er natuurlijk mee naar de politie.

Even verbaast als Jennifer, denkt ze niet echt dat het iets van die brieven en denkt in het begin dat het een of andere flauwe grappenmaker is maar het is al snel anders nadat ze een van de kinderen ziet op een feestje waar ze een clown op is.
Omdat ze te horen krijgt dat de moeder van een van de kinderen eerst gelijkaardige brieven kreeg is dit de eerste vrouw die zelf op onderzoek trekt. Omdat ze  met een van haar "bewakers" toegang heeft gegeven tot haar doos, heeft ze wat "leverage" om het dossier in te kijken dat de politie in te kijken.

Dit alles brengt haar op een avontuur dat uiteindelijk leidt tot het einde van dit boek. Wie had dat nu gedacht dat het laatste deel van het boek zou leiden naar het einde van het boek?

Reacties

Populaire posts van deze blog