Het vierkant van de wraak door Pieter Aspe

Hallo daar!

Als follow up boek op wisseling van de wacht, heb ik het vierkant van de wraak gelezen. Dit is van een vlaams auteur in plaats van een Amerikaan. Niets tegen amerikanen trouwens maar het is niet echt een goed idee om een Nederlandstalige blog over literatuur te beginnen en geen Nederlandstalige auteurs op te nemen.

Over het boek
en de verhaallijn

Het boek is het eerste boek van de aspe serie, Het introduceerd dus een hele hoop personages in een keer. Maar de schrijver heeft een manier gevonden om dit ongeforceerde manier te doen.

Het boek begint met de ontdekking van een overval op een bekende juwelier in Brugge. Dit is iets dat nog blijft voortduren, ik denk dat alle verhalen over Van In zich afspelen in bet Brugse. Het onderzoek zou eigenlijk bijna volledig en bijna direct geklasseerd moeten worden door grootvader Degroof. Maar dat is eigenlijk buiten Van In en de nieuwe knappe substituut Hannelore Martens gerekend. Ze gaan samen op onofficieel onderzoek uit en duiken ze in de wereld van de gegoeden. Tot de kleinzoon van Ludovic Degroof ontvoerd word door een onbekend iemand.

Hierdoor komt wordt het hele verhaal ontknoopt door de hele elite wereld te doorgronden en de vete tussen Degroof, zijn verleden wordt onthuld samen met het verleden van zijn vrouw.

Mijn mening en andere irritante dingen worden gepubliceerdi n het volgende artikel  

Reacties

Populaire posts van deze blog