Harry Potter en de gevange van Azkaban

Hallo daar!

Dit is de derde film in deze serie van de leerling tovenaar. In deze film ontdekt hij vannalles over het verleden van zijn vermoorde ouders. Ook ontdekt de groep dat Ron zijn rat geen rat is maar een persoon.

Verhaallijn
De film begint zoals gewoonlijk, Harry spendeert zijn zomer bij zijn nonkel en tante. Hij ontvangt samen met zijn neef en tante en nonkel een andere tante. Die begint direct op de kap van Harry te zitten totdat hij het moe wordt. Hij blaast haar op, dat wilt niet zeggen dat ze is geƫxplodeerd maar dat ze opgeblaast werd zoals een ballon wordt opgeblazen.

Daarna loopt hij weg. en hij wordt opgehaald door een soort van bus alleen bedoeld voor tovenaars. Hij wordt afgezet op de wegisweg in de leaky couldron. ontmoet daar de minister van tovenarij in hoogsteigenpersoon. Hij krijgt daar de garantie dat hij niet naar Azkaban moet of buiten gesmeten wordt bij Zweinstein. 

Hij ontmoet daar Hermelien en Ron terug. Een hele uitleg over de nieuwe "ruzie" tussen die twee over hun huisdieren die de hele film doorgezet wordt en over Ron zijn vakantie in Egypte, die zijn famillie gewonnen had via de tovenaarsgazet. 
hierop volgt een preek van meneer weasely over hoe hij de recent ontsnapte (gevangene van Azkaban) sirius black niet mag uitlokken en ook niet mag spreken aangezien op dit punt van het verhaal nog gedacht wordt dat hij Harry zijn ouders heeft verraden heeft aan hij die niet genoemd mag worden.

Een redelijk gewoon schooljaar volgt. In deze wereld wilt dat zeggen dat er vanalles gebeurd. in deze film is dat de bewakers van Azkaban Harry zitten lastig te vallen. Een weerwolf is de nieuwe leerkracht voor defense against the dark arts. 

Hij ontmoet Sirius dus eigenlijk wel na een hele boel van wat de Engelsen en Amerikanen  "teen angst" noemen. En ik had eigenlijk niets anders gedacht. hijt ontdekt daar samen met de weerwolf leerkracht de waarheid achter wat er met dat onnozel verraad gebeurd is. 

Ook gaan ze terug in de tijd via een object dat nooit meer gebruikt gaat worden in heel de serie en corrigeren ze een heleboel van wat er tijdens de film is gebeurd en ze leefden nog lang en gelukkig. Tot het volgende schooljaar.

Muziek dat ik naar geluisterd heb tijdens het uittypen.


Reacties

Populaire posts van deze blog