Aangekaarde sociale problemen in wisseling van de wacht

Hallo daar!

In De wisseling van de wacht zijn er een aantal sociale problemen die niet alleen in de Vernigde staten van amerika van toepassing zijn.  (spoiler: Duh)
Ik noem er hier 2 op die nogal prominent zijn in het boek, naar mijn mening zijn het diegene die het meeste naar voor komen in het boek.

Rassenongelijkheid
In het boek zijn er natuurlijk zwarte hoofdpersonages. Barbera, de zus van Jerom is ook een slachtoffer van Brady. Zij is door het raam gesprongen maar heeft het overleefd. Natuurlijk want is goed voor het plot.

De stem die ze te horen krijgt, is die van Brady die een connectie heeft met haar door een Zappit. hij noemt haar een "zwart-witte" namelijk een afro amerikaan die leeft als een blanke amerikaan. Meer bepaald een rijke blanke amerikaan.
Ik heb hierover in het verleden al commentaren gelezen over de huidige situatie tussen de "rassen", die commentaar zei dat eigenlijk in de middelbare school dat de zwarten die academisch succes hebben worden beschouwd als niet "zwart" genoeg. En hun dus bekritiseren en pesten met hun goede punten.
President Obama bijvoorbeeld krijgt ook die commentaar (het is een nogal licht voor een zwarte amerikaan, maar dan nog 'tis zever) terwijl he gewoon een hardwerkend persoon is die iets van zijn leven heeft gemaakt.  (dat is een statement dat je bijna zowiezo mee akkoord moet gaan aangezien ik niets zeg over zijn bestuur zeg)

Het is zever dan men mensen discrimeerd omwille van kleur. Mensen kunnen daar niets aan doen, donkere mensen hebben nu eenmaal een hogere productie van melanine ofzoiets. Als je echt mensen wilt discrimineren doe dat dan (4 D's op een rij) op basis van hun gedrag ofzo, en stop er dan ook mee de moment dat hun gedrag is verbeterd is of aan het verbeteren is.

Holibi rechten

Een andere beschreven zelfmoord is die van een jongen die homosexueel is. Brady heeft op die jongen ingespeeld op het feit dat hij homo is en dat zijn vader dat eigenlijk niet accepteerd. 
 Dit is weer zo'n typisch zever spellement. Als je begrijpt wat ik bedoel. Het argument dat homosexualiteit onnatuurlijk is, moet maar eens naar de rest van het dierenrijk kijken. Het enige dier dat er iets op tegen heeft, zijn het de mensen! Het is niet onnatuurlijk! 

En waarom zou jij jezelf interesseren met wie een ander in bed kruipt? Zolang beide weten waar ze mee bezig zijn ,met wederzijdse toestemming , geen kinderen of dieren bij betrokken zijn waarom zou het dan een probleem zijn?
Voor de mensen die denken, als ze kinderen hebben is het geen goed voorbeeld. Laat mij u dit zeggen, er zijn heteroseksuele koppels die ook geen goed voorbeeld zijn, er zijn koppels die constant ruzie maken, drugsverslaafd zijn etc. Is dat dan een beter voorbeeld voor een kind dat 2 pappa's of mamma's? Ik denk van niet
Voor de religieuze mensen onder jullie, als jullie vinden dat het een zonde is. Dat valt onder het recht van vrije meningsuiting mij geen probleem. Het enige is dat zonde tussen de persoon is en god. Niet tussen die persoon, uwzelf en god. Het zijn uw zaken niet.

Dit was het dus eigenlijk. Hopelijk heb je er van genoten om dit te lezen en tot de volgende keer

Reacties

Populaire posts van deze blog