Review van het tweede deel van Sanctus door Simon Toyne

Review van het tweede deel van Sanctus

Dus ik heb het tweede deel van Sanctus uitgelezen en ik wil het voor jullie even reviewen. Ik moet ook wel even vermelden dat ik nu niet meer aan mijn externe harde schijf kan en dus met het gevolg dat ik even geen films meer kan zien. Ik heb dat bepaald voorwerp thuis laten liggen. Dus als ik nu een film review, moet ik een klein beetje improviseren voor het te kunnen doen, wat de kwaliteit verlaagd. Maar we zijn hier nu niet om over films te praten maar over het tweede deel van Sanctus.

Verhaallijn

Dus, het tweede deel van dit boek draait rondt het onderzoek rond de zelfmoord van de monnik in Ruin. Arkadian, de hoofdinspecteur die deze zaak onderzoekt belt het nummer dat hij gevonden heeft in de darmen van de monnik. Na een paar keer proberen krijgt hij een vrouw aan de lijn, die de zus blijkt te zijn van de eerder genoemde monnik. Iets wat normaal gezien niet kan omdat vooraleer dat je in dit specifiek klooster kan intreden, geen levende familie meer hebben. Zelfs geen neef of nicht in de derde graad. Dit is zodat ze geen emotionele verbintenis meer hebben met de buitenwereld en zich zo beter kunnen concentreren op hun werk binnen het klooster.

De zus is nogal verrast aangezien ze al een achttal jaar niets meer gehoord heeft van haar broer, die al acht jaar vermist was en al dood verklaard was geweest eigenlijk nog in leven was tot een paar uur geleden.
Ze had zich niet moeten verplaatsen maar gaat toch van de verenigde staten van Amerika naar Ruin dat in Turkije ligt.
De moment dat ze aankomt, word ze ontvoerd door mensen van het klooster en wordt ze gered door onbekenden. Ik denk dat het die conspiracy nutters zijn die zo geïnteresseerd zijn in het heiligdom dat in het klooster verborgen gehouden wordt. Dit gebeurd allemaal door iets wat een gewoon auto ongeluk dit deel eindigt natuurlijk ook op een cliffhanger net zoals het vorige deel.

Mijn mening en andere irritante zaken.

Mijn mening over dit deel is dat ik het veel gaver vindt dan het vorige hoofsdstuk omdat ik nu ook al meer van het mysterie afweet.
Ook vindt ik wel dat dat er elementen zijn die meer naar voren hadden moeten komen. We weten bijvoorbeeld nog niet wat de monniken verbergen in het klooster en ik wil dat absoluut weten!

Reacties

Populaire posts van deze blog